Pokerspill

Kontantspill, også kalt ringspill, spilles med sjetonger som er verdsatt til den valutaen som brukes til å kjøpe inn med. For eksempel er en $ 1-chip verdt $ 1, en $ 500-chip er verdt $ 500, og så videre. I de fleste kontantspill er det regler satt av pokerrommet som har minimum og maksimumsbeløp som en spiller kan kjøpe seg inn på. En første buy-in er din opprinnelige innsats ved et kontantbord. Spillere kan legge til mer i stacken sin hvis de taper, dette er praksisen med å gjenoppbygge. En spiller må imidlertid vente til hånden er over for å gjøre det. Hvis en spiller vinner penger i et kontantspill, kan han ikke fjerne pengene fra stakken sin før han står opp fra bordet. For eksempel, hvis en spiller setter seg ned med $ 500 og vinner en $ 250-pott, kan han ikke ta noen penger fra bunken sin før han bestemmer seg for å reise seg fra bordet. Kontantspill rakes også per pott, og persienner er alltid like mye. Det er heller ingen forhåndsbestemt tid det spilles et kontantspill, og spillerne kan fritt sitte og stå opp som de vil. Kontantspill kan spilles med alt fra to til ti spillere. Spillestilen for hver spiller kan endres avhengig av antall spillere, og det er opp til spilleren å gjøre justeringer på hvor mange motstandere som er i spillet.

Turneringspoker er forskjellig fra kontantspill, ettersom spillere kjøper inn et fast beløp og en turneringsavgift, og begynner med et angitt antall turneringsbrikker. Disse sjetongene har ingen kontantverdi, og turneringsgevinsten er avhengig av avslutningsstedet. Hvis en spiller blir eliminert uten å tjene pengene, mister han buy-in og kommer tomhendt. Turneringspoker kan spilles med så lite som to spillere, en heads-up-turnering eller så mange som tusenvis, multi-bord-turneringer, og selvfølgelig alt i mellom. Det er mange forskjellige former for turneringsspill. Blinds øker etter hvert som turneringen utvikler seg, og tvinger spillerne til å gjøre trekk eller bli “blindet ut”. Mange turneringer har også antier på de senere stadiene. Den mest populære typen turnering er en fryseturnering eller knockout-turnering. Når en spiller blir eliminert, krymper bordet. Disse typer turneringer vil holde turneringen rettferdig ved å ha alle bordene med et jevnt antall spillere med lignende brikkestabler. Spillere vil flytte fra bord til bord, med bordene, som ikke er i bruk blir eliminert fra turneringen. På slutten av turneringen sitter spillerne ved et siste bord, kjent som finalebordet i turneringen.

Rebuy eller add-on turneringer er også vanlige, disse tillater spillere å kjøpe tilbake til turneringen hvis de blir eliminert eller legge til sjetonger i stacken sin. Sit N ‘go er vanligvis enkeltbordsturneringer som har en fast buy-in og premiepott. De kan ha mange alternativer, for eksempel turboer og dusurer. Turbos er raskere, og blinde nivåer øker raskere, og tvinger spillerne til å spille mer aggressive. Bounties tillater spillere å få ekstra penger for å eliminere motstanderne. Flerbordsturneringer, ofte forkortet som MTT, er store felt turneringer som ofte har tusenvis av spillere. Mange har satt premiepotter, men utbetalinger er normalt basert på antall påmeldte. Toppgevinster i større MTT-er kan være hundretusener, eller til og med inn i millioner av dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *