Hvordan spille Texas Hold´em

Texas Hold´em er det mest populære pokerspillet der ute. Det er hovedbegivenheten på World Series of Poker. Du har helt sikkert hørt om Texas Hold´em, men vet du hvordan du spiller?

Texas Hold’em er ikke veldig vanskelig å spille, men strategien er utfordrende. Før du spiller Texas Hold’em, må du forstå hvordan persienner fungerer. Persienner er spill som blir plassert før du mottar kort. Noen spill bruker en ante, men Texas Hold’em bruker persienner. Spilleren til venstre for dealeren plasserer den lille blinde, og spilleren til den lille blindens venstre plasserer den store blinden. I en fast grense-spill er stor blind den samme mengden som den nedre grensen, mens den lille blinden er omtrent halvparten av det beløpet.

Når persiennene er plassert, gir giveren hver spiller to kort. Disse kalles hullkortene, og de er de eneste kortene som ingen andre spillere ser. Når hullkortene er fordelt, er det en runde med spill. Siden persiennene allerede har lagt inn spill, starter spilleren til venstre for storeblinden satsingsrunden. For å holde seg i runden, må han sette verdien av storeblinden. Hvis han legger inn bare mengden storeblind, har han ringt. Hvis han bestemmer seg for å legge inn mer enn mengden stor blind, kan han heve.

Når veddemålet er fullført, plasserer giveren tre kort, med forsiden opp, midt på bordet. Dette kalles floppen. Etter floppen er det nok en innsatsrunde, denne gangen som begynner med spilleren som plasserte small blind. Hvis spilleren ikke ønsker å legge til penger, kan de sjekke. Hvis ingen hever, er det ingen som trenger å legge til penger for å holde seg i runden. På slutten av denne satsingsrunden blir ett kort, kalt turn, delt ut med forsiden opp ved siden av floppen. Dette blir fulgt av nok en innsatsrunde.

Når innsatsen er fullført, bestemmes vinneren. Fra og med de små blinde og beveger seg med klokken, kan spillerne vise hendene eller mumre kortene sine, og gi opp retten til potten. Spillere som vet at de ikke har vunnet, bør kaste seg i hendene slik at andre spillere ikke vet hvilken risiko de tok i omgangen. Spilleren som viser den beste hånden vinner. Hvis alle andre spillere har brettet seg, trenger ikke vinneren å vise kortene sine for å vinne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *