Hjulteorien i Omaha Hi-Lo

Det kan ikke være noe annet Poker Spill som har så mange forskjellige strategier, så mye variasjon i råd, og til og med så mye uenighet blant fagfolk som de beste strategiene å ta for å sikre suksess enn Omaha Hi-Lo-spillet, også Noen ganger referert til som Omaha 8 eller Better.

I Omaha Hi-Lo vet alle at den beste hånden er A-2-3-4, som vil vinne minst en del av potten over 40% av tiden. A-2-3-4 er et eksempel på et hjul, idet alle fire kortene er sammen. Et sterkt høyt hjul kan være 10-J-Q-K. Et svakere hjul vil være 4-5-6-7, siden det ikke er spesielt sterkt høyt eller lavt. Hjulteorien forteller at hver hånd som er et hjul, er spillbart nok til å se floppen i det minste. Begrunnelsen er at du kan lage mange mulige straights-inkludert noen som ikke er enkle å plukke opp. Hvis du holder 6-7-8-9 og floppen er 5-8-10, kan du bruke din 7 og 9 for en uavgjort straight draw, eller din 6 og 7.

Den andre siden av denne teorien er at det er lett å få øye på når det er på tide å løpe. Hvis du har 10-J-Q-K og floppen er 2-3-4, løp! Allsidigheten av disse hender er en del av klagen. Hvis to passer til en måte, og to andre, så jo bedre! Evnen til å lage en straight er vanskelig å gi opp, og åpenbart er en A-2-3-4 ganske enkelt så god som mulig, spesielt hvis esen passer med et annet av kortene dine.

Den største advarselen med denne strategien er at selv om straights er gode hender, kan du ganske mye anta at noen alltid vil ha en flush. Så hvis en spyling dukker opp og du ikke kan ta en sterk del av det, er det på tide å kaste bort og kutte tapene dine. Et annet argument er at uten en A-2 vil du nesten aldri være i stand til å konkurrere om lavt kutt av potten. Balansen i det er at hvis det ikke er en lav pott, er det mer sannsynlig at det er mer sannsynlig å skape det hele, og at de fleste spillere går etter det lave, noe som betyr at floppen er flott for en høy hånd og en bombe for lavt , så er du i fantastisk form!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *