En vinnende Blackjack-strategi

Det er veldig enkelt å holde oversikt over hvor mye hvert kort er verdt i Blackjack, noe som er en av grunnene til at mange nybegynnere spillerne liker å spille spillet. Hvert kort er verdt hva kortet viser, og alle ansiktskort (Jacks, Queens, Kings) er verdt 10 poeng. Ess er verdt enten 1 eller 11 poeng, avhengig av hva som hjelper spillerens eller forhandlerens hånd mest. Du legger bare opp verdiene på alle kortene du har fått utdelt, og hvis du er nærmere enn forhandleren til totalt 21, uten å gå over 21, vinner du. Det som gjør Blackjack til et strategispill er et sett med regler som regulerer hva dealeren må gjøre, basert på summen hans i hver hånd. Hvis forhandleren totalt har 16 eller mindre, må han ta en ‘hit’ (et annet kort). Hvis han har 17 eller flere, må han ‘stå’ (kan ikke ta et annet kort). Du som spiller er ikke bundet av noen lignende regel. Dette gir den smarte Blackjack-spilleren en bestemt fordel.

Etter å ha behandlet de to første kortene, vet alle ved bordet verdien av et av kortene i forhandlerens hånd. Husk at hver spiller og giveren viser ett kort, mens du holder et annet med forsiden ned. Ved å anta at forhandleren holder et ‘face down’ kort verdt ti poeng, har du en bedre sjanse til å gjette riktig hva hans totale er, enn hvis du antar at han har et kort verdt noe annet beløp. Og å vinne på Blackjack handler om å spille oddsen på det ene dealerkortet du ikke kan se!

Husk at når forhandleren har totalt 16 eller mindre, blir han pålagt å ta flere kort til han har totalt 17-21, eller han buster ut (går over 21). Hvis forhandleren har 17 eller flere, er han pålagt å stå på (slutte å ta kort). Bruk denne kunnskapen til reglene til din fordel ved å kombinere verdien av kortet som forhandleren har som er med forsiden opp, og din antakelse om at kortet med forsiden ned er verdt ti poeng. Du spiller oddsen i best gjetningsforsøket ditt for å bestemme forhandlerens total. Her er nøkkelen. Hvis dealerens ansiktskort etter at han har delt ut de to første kortene til alle ved bordet, er en 2-6, antar han at han totalt har 12-16. Det er summen av kortet han viser, pluss din antagelse om at han har et kort verdt ti poeng. Når dette skjer, vet du at forhandleren må ta minst ett kort til. Hvis kortet han tar er verdt ti poeng (igjen, oddsen favoriserer det), vil han bytte ut, og du vinner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *