Deuces Wild Video Poker

Deuces Wild er en variant av video poker hvor deuces fungerer som villkort og erstatter andre kort for å få en betalende pokerhånd. Fordi tilstedeværelsen av et vilt kort gir en fordel til spilleren, blir lønttabellen endret litt. Utbetalingene begynner med tre av en fin hånd. Også tre håndrangeringer har blitt innført mellom straight flush og naturlig royal flush.

Optimal Deuces Wild strategi instruerer spilleren som er kortene han må holde i en gitt situasjon for å maksimere sin forventede utbetaling. Denne strategien forstås best når den er klassifisert i henhold til antall deuces handlet i den første hånden. Siden Deuces Wild spilles med en enkelt dekk, kan spilleren ikke få fem deuces.

Når de trekkes tre deuces, er den optimale strategien å holde alle kortene gitt at de lager en royal flush eller fem med et slag med kort rangert på ti eller høyere. Ellers skal spilleren holde kortet som er rangert på 10 eller høyere og erstatte alle andre kort i håp om å få en vill kongelig spyling.

Når dekket to deuces i den første hånden, må spilleren sjekke om han har en håndrangering på fire like eller høyere. Han må da holde disse kortene. Optimal strategi dikterer at han må da holde kort som utgjør fire kort til en kongelig flush. Deretter skal spilleren ha sikte på å holde kort som gjør en rett flush med det laveste kortet som en seks.

Med bare en deuce i handelen blir den optimale strategien litt komplisert. Spillerne må holde betalende hender på fire like og høyere. Men de burde, hvis det er nødvendig, bryte ned betalende hender for å prøve en vill kongelig flush. Hvis ingen av de ovennevnte situasjonene er utbredt, må spilleren ha et fullt hus dersom det blir utdelt. Hvis ingen av ovenstående er mulig, må spilleren holde deuce og erstatte de andre kortene. Uten deuces er den optimale strategien veldig lik den med en deuce.

Den optimale strategien spiller en svært viktig rolle i Deuces Wild fordi gjennomsnittlig utbetalingsgrad med optimal strategi er litt over 100% hvis spilleren satser med fem mynter. Dette skyldes at med fem mynter betaler naturlig royal flush 800 til 1 i stedet for 250 til 1 når færre mynter blir satset. Derfor med en optimal strategi er en spiller rimelig trygg på at han ikke mister penger i det lange løp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *